Zo vind jij de ideale sport

Hoe vind je leuke sporten?

Je hebt verschillende sporten geprobeerd, sommige wat langer dan de andere. Maar elke keer ben jij gestopt. Herkenbaar? Een grote kans dat jij dan nog niet de juiste sport gevonden hebt die bij jou past. Het wordt namelijk een stuk makkelijk om door te gaan met een bepaalde sport als de activiteit leuk is. Daarom zet ik hier leuke sporten op een rijtje ter inspiratie. Van individuele sport tot teamsport.

Waarom sporten?

Dat sporten gezond is, staat algemeen bekend. Niet alleen voor je lichaam maar ook voor je geest. Het sporten helpt namelijk stress te verlagen. Ook kan sporten bijdragen aan je sociale leven. Je leert immers mensen kennen op de sportschool of op een vereniging. Zo wordt sporten gezond en gezellig.

Floatfit

Floatfit de naam verraadt het al een beetje, de lessen worden gegeven op een drijvende mat oftewel de aquabase. Deze sport is een zeer intensieve body work-out waar je permanent je evenwicht moet behouden op het water. Een les duurt gemiddeld een half uur maar je gaat moe maar voldaan naar huis. Wil jij je evenwicht verbeteren? Deze sport is goed voor resultaat, een strak lijf en een topconditie. Ga jij de uitdaging aan?

Zwemmen

Wil jij gezellig kletsen en toch sportief bezig zijn? Dan is baantjes trekken in het zwembad wellicht wat voor jou. Ga gezellig met een vriend(in) baantjes zwemmen. Zwemmen brengt jouw hele lichaam in beweging en zorgt voor een goed uithoudingsvermogen. Nog een voordeel is dat deze sport zeer geschikt is als jij een blessure hebt. Dit komt doordat water geen zware belasting geeft op je gewrichten en spieren.

Dansen

Hou je van muziek en gevoel voor ritme, ga lekker dansen! Dansen kan namelijk een intensieve workout worden waarmee spieren en uithoudingsvermogen gekweekt wordt. Een voordeel van dansen is: er valt eindeloos mee te variëren. Ga alleen een les volgen in een sportschool of ga met een danspartner naar een dansschool. Wat je ook doet blijf lekker in beweging. 

Boulderen

Wat avontuurlijker ingesteld? Dan is deze klimsport wat voor jou. Boulderen is vergelijkbaar met wandklimmen, alleen je hebt minder materiaal nodig en het is maar tot maximaal twee of drie meter hoogte. Hierdoor hoef je niet aan een veiligheidslijn. Val je toch, dan val je zacht op een vloermat. Met een klimsessie train je spieren over je hele lichaam.

Tennis

Oke niet helemaal een teamsport maar wel een leuke sport om met zijn tweeën of vieren te doen. Tennis is een grote sport in ons land. Iedereen kan het leren, de sport is flexibel en dus makkelijk te combineren met werk of school, is goed voor je gezondheid en geschikt voor alle leeftijden. Je krijgt er een goed uithoudingsvermogen en sterkere spieren van. Wat houd je tegen? 

Ik hoop dat jij inspiratie hebt opgedaan en een sport gaat vinden die bij jouw past zodat je lekker in beweging blijft. 

Written by