Hoe kun je stress verminderen?

Hoe kun je stress verminderen?

Ben je gestrest en wil je stress verminderen? Stress verminderen lijkt onmogelijk maar is het zeker niet. In dit artikel hebben we 5 handige en praktische tips waardoor het verminderen van stress niet onmogelijk is.

1- Kies voor een gezonde leefstijl

Het is moeilijk om te ontspannen als je hoofd vol zit. Daarom kan het handig zijn om juist fysieke activiteiten te doen om stress te verminderen. Stress produceert de hormoon adrenaline en door te gaan bewegen kun je dit hormoon op een natuurlijke manier afbouwen.

Als je gestrest bent raakt je lichaam uit balans. Dat kan er voor zorgen dat je te snel naar een snelle (meestal zoete) hap grijpt. Daarom is het is ook belangrijk om te kijken naar je eetpatroon. Stress kan ontstaan door vitaminetekort en een slecht eetpatroon. Let extra op de inname van vitamine c, calcium, magnesium en vitamine b. Eet ook veel verse groenten en ongebrande noten. Blijf je lichaam regelmatig voorzien van deze belangrijke voedingsstoffen en vermijd zo veel mogelijk suiker, frisdranken en alcohol.

2- Besteed meer tijd aan hetgeen dat je energie geeft

Een belangrijke tip om stress te verminderen is het doen wat je gelukkig maakt en waar je echt energie uit haalt. Maak tijd hier zeker tijd voor en maak het een prioriteit. Weet je (nog) niet wat je energie geeft? Een leuke hobby kan voor de benodigde afleiding zorgen.

3- Doe één ding tegelijk en neem daar de tijd voor

Zorg er voor dat je huis en kantoor schoon is. Een rommelig kantoor of huis kan weer voor stress zorgen. Ook is het belangrijk dat je één ding tegelijk doet. Bij creatievelingen en ondernemers komt stress ook het vaakst voor omdat zij vaak het gevoel hebben om veel dingen tegelijkertijd te moeten doen. Een belangrijke tip is om een paar taken op te schrijven en het stap voor stap af te strepen van je lijst. Een lekker afgestreept lijst geeft meestal wel enorme voldoening.

4- Prop niet te veel activiteiten in een dag

Maak tijd vrij voor jezelf. Het is belangrijk om niet al te veel activiteiten op een dag te proppen. Maak veel tijd vrij voor jezelf zodat je goed uitgerust aan een activiteit begint. Doordat je niet te veel activiteiten op een dag prop is het makkelijker te anticiperen op onverwachte gebeurtenissen. 

5- Houd je aan een vaste dag-en nachtritme

Aansluitend op de vorige tip is een vaste dag- en nachtritme goed om je biologische klok een ritme te geven. Zorg ervoor dat je op bepaalde momenten eet en naar bed gaat om te slapen. Besteed niet teveel tijd door op je telefoon en het is prima om een avondje geen TV te kijken.

Meer handige tips lezen? Neem een kijkje op Hoekunje.nl.

Written by