Hoe kun je thuis fit blijven?

Fit blijven is belangrijk voor je fysieke gesteldheid, maar ook zeker voor je mentale gezondheid. Toch vindt niet iedereen het leuk om naar een sportschool te gaan. Dan kun je prima thuis jezelf fit houden. Maar hoe kun je jezelf thuis fit houden? Wij geven je een aantal laagdrempelige en handige tips.

1. Kijk naar online mogelijkheden

Er zijn tegenwoordig maar weinig dingen die je niet via het internet kunt doen. Dat hebben we de laatste maanden met de Corona crisis in den lijve ondervonden. Het internet kan ook een mooie ondersteuning zijn voor iedereen die thuis fit wilt blijven. Of het nu gaat om een simpele workout op Youtube of een online personal training. Er is altijd wel wat te vinden om jou dat beetje extra motivatie te geven.

2. Bestel fitness spullen voor thuis

Als je het goed wilt aanpakken dien je wel een aantal fitness spullen te bestellen. Uiteraard hoef je niet heel je huis vol te zetten met dure fitnessapparaten, daar heb je de ruimte en met name het budget niet voor. In plaats daarvan kun je ook wat basis spullen bestellen. Denk hierbij aan wat losse dumbbells of een kettlebell. Deze gewichten zijn vaak heel breed te gebruiken, waardoor je allerlei spiergroepen kunt trainen zonder hier gelijk een hele inventaris voor nodig te hebben.

3. Oefeningen zonder apparaten

Er zijn genoeg oefeningen die je thuis kunt doen, zonder hiervoor apparaten nodig te hebben. Denk hierbij aan push ups en sit-ups, maar ook aan planken en yoga. Het is voor je comfort wel aan te raden om een fitnessmat aan te schaffen, of gebruik hiervoor een kleed dat je al in huis hebt. 

4. Sport met familie

De reden om niet naar een sportschool te willen kan aan allerlei redenen liggen. Een vaak gehoorde reden is de sfeer en de drukte van een sportschool. Thuis heb je dit allemaal in eigen hand. Toch kan het motiverend werken om met familie samen te sporten. Zo houd je een stok achter de deur en heb je dat familielid dat je aanzet om toch even te sporten.

Written by