Refurbished gadgets

Hoe kun je verduurzamen op gadgets?

Ben jij bezig met duurzaam leven en wil jij verduurzamen op gadgets? In dit artikel schrijf ik over hoe je kunt verduurzamen op elektronica. Een goede manier is het aanschaffen van een refurbished apparaat. 

Refurbished apparaten kopen

Ben je op zoek naar een nieuwe iPhone bijvoorbeeld, maar wil je hier niet de hoofdprijs voor betalen? Verdiep je dan eens in een refurbished iPhone. Zo’n refurbished toestel is eigenlijk net zo goed als een nieuwe smartphone, maar dan vele malen goedkoper. En het is duurzaam, omdat je een toestel hergebruikt.

Een duurzaam alternatief

Denk jij bij het aanschaffen van een nieuw elektronisch apparaat aan het milieu? Dan ben je er wel achter gekomen dat het kopen van eerlijke en duurzame elektronica best lastig is. Refurbished apparaten zijn een goed alternatief en goed voor de portemonnee maar ook goed voor het milieu. Maar wat is het eigenlijk?

Refurbished: wat is dat?

Refurbished elektronica zijn apparaten die eerder zijn gebruikt, hierna zijn schoongemaakt en gerepareerd waar nodig is, om vervolgens weer opnieuw in gebruik te worden genomen. Dit kunnen smartphones zijn maar ook laptops. De elektronica ondergaat een paar stappen:

  • Onderzoek aan de apparaten;
  • De apparaten terug zetten naar fabrieksinstelling;
  • Het schoonmaken van de binnen- en buitenkant;
  • Onderdelen repareren en vervangen waar nodig is;
  • Het installeren van nieuwe software;
  • Het testen en het opnieuw inpakken.

Dit alles wordt refurbishen genoemd. Het is een duurzame manier om apparaten een nieuw leven te geven. Waar veel elektronische apparaten e-waste veroorzaken, zijn refurbished apparaten een duurzame oplossing. Verder is Refurbished ook wel echt wat anders dan tweedehands. Dit komt omdat Refurbished apparaten professioneel gecontroleerd zijn, opgeknapt en getest. Dit alles geeft meer zekerheid aan de producten.

Ga voor duurzaamheid

Het kost 16 kg co2 om een nieuwe smartphone te maken. Daarom is het zonde als mensen na twee jaar ervoor kiezen om de smartphone in een la te gooien of weggooien. Het kiezen voor een refurbished smartphone helpt mee aan het verbeteren van het klimaat.

En ga jij voor refurbished? Of wat zijn jouw manieren om te verduurzamen? Laat het hieronder weten.

Written by