hoe kun je corona voorkomen

Hoe kun je voorkomen dat je corona krijgt?

Waar je ook kijkt of gaat, het Coronavirus is het gesprek van de dag. Niet gek ook, gezien het grote aantal besmette en zelfs overleden mensen. Daarom vragen ook veel mensen zich af: hoe kun je voorkomen dat je corona krijgt? Wij geven een aantal zinnige, maar simpele tips die iedereen kan volgen. 

1. Houd je handen schoon

Er wordt al dagen gesproken over het regelmatig wassen van je handen. Je wilt namelijk niet weten hoe vaak per dag je met je handen je gezicht aanraakt. Dit is namelijk gewoon een reflex in je brein. Zelfs als je het probeert niet te doen wil je af en toe aan je gezicht zitten. Het is daarom makkelijker om te zorgen dat je geen vieze handen hebt dan om af te leren om aan je gezicht te zitten. Raak zo min mogelijk voorwerpen aan en was regelmatig je handen. Om te zorgen dat je handen ook echt schoon zijn, is het slim om niet iedere keer je handen af te drogen aan dezelfde handdoek. Dit wordt na verloop van tijd namelijk een echte haard met bacteriën. Droog in plaats daarvan je handen af met papieren handdoekjes die je na gebruik gelijk weg kunt gooien. Zo weet je zeker dat je jouw schone handen gelijk weer vies maakt.

2. Volg het advies van experts

Tegenwoordig denkt iedereen met internet dat ze het wiel hebben uitgevonden. Toch is door de grote stroom fake news lastig om te bepalen wat nu wel en niet werkt. Vertrouw daarom op de experts op dit gebied. Dit zijn mensen die jarenlang hebben gestudeerd om dit soort situaties op waarde te kunnen inschatten. Neem het advies dat zij geven dan ook in acht. 

3. Blijf binnen

Zelfs als je geen klachten hebt, is het advies om binnen te blijven. Je kunt immers ook besmettelijk zijn zonder symptomen. Het is helemaal niet erg dat je niet bang bent om ziek te worden, maar denk ook om je medemens. Je wilt het immers niet op je geweten hebben dat iemand aansteekt die in de risicogroep valt.

4. Houd het nieuws in de gaten

Ook wij worden af en toe gek van al dat nieuws. Toch is het verstandig om wel op de hoogte te blijven van de laatste updates omtrent de verspreiding. Zo weet je gelijk of de maatregelen nog zijn aangepast en wat jij kunt doen om jezelf en je omgeving veilig te houden.

Written by