Top 5 leukste kerstmarkten 2019

De kerst staat weer bijna voor de deur en dat betekent dat er in de aanloop naar toe weer een hoop kerstmarkten georganiseerd worden. Maar welke kerstmarkten zijn echt de moeite waard om naartoe te gaan dit jaar? In dit blog geef ik je de top 5 leukste kerstmarkten 2019. 

Kerstmarkten 2019 tip 1; Het Amsterdamse Winterparadijs

Oké, dit valt wellicht niet onder het standaard type ‘kerstmarkten’, maar des al niet te min niet minder leuk om te bezoeken! Het Amsterdamse Winterparadijs vindt plaats in de RAI Amsterdam van 21 december 2019 t/m 5 januari 2020. Wanneer je hier naartoe gaat, waan je je zeker in ultieme kerstgezelligheid. Ik ben er vorig jaar zelf geweest en werd aangenaam verrast! Er is namelijk echt van alles te doen. Buiten vind je een mega groot reuzenrad waar je een onwijs leuk uitzicht hebt over Amsterdam. Tip; ga hier ‘s avonds in. Heel Amsterdam is dan mooi verlicht dus super romantisch! Daarnaast kun je schaatsen op een binnen- en buiten schaatsbaan, je kunt met een tube van echte sneeuw afglijden en in de avond kun je gezellig drankjes drinken in de apres-ski hut of onder muzikale begeleiding van Xander de Buisonjé en friends. 

Kerstmarkten 2019 tip 2; Gemeentegrot Valkenburg

De kerstmarkt in de Gemeentegrot van Valkenburg is Europa’s grootste ondergrondse kerstmarkt. Deze kerstmarkt vindt plaat van 15 november t/m 29 december 2019 en wordt georganiseerd in het gangenstelsel van een echte mergelgrot. Tijdens deze periode wordt Valkenburg aan de Geul omgetoverd tot een ware Kerststad. Er zijn allerlei stands waar je heerlijke hapjes en drankjes kunt krijgen om lekker op te warmen. Kerststad Valkenburg heeft zich zelfs weten te kwalificeren voor de titel ‘European Best Christmas Market 2020’. 

Kerstmarkten 2019 tip 3; Kerstmarkt Magisch Maastricht op het Vrijthof

Welke kerstmarkt zeker niet mag ontbreken in de top 5 leukste kerstmarkten 2019 is de Magische Maastricht kerstmarkt op het Vrijthof. Op de kerstmarkt in Maastricht kun je heerlijk genieten van de kerstsfeer. Er is een overdekte schaatsbaan, een reuzenrad en nog meer traditionele activiteiten. De kerstmarkt heeft een nostalgische uitstraling, omdat dit jaar alle kerstchalets mooie rode daken krijgen met prachtige guirlandes. De Magische Maastricht op het Vrijthof kerstmarkt 2019 is te bezoeken van 29 november t/m 31 december.  

Kerstmarkten 2019 tip 4; Royal Christmas Fair Den Haag

Een favorietje uit mijn lijstje al zeg ik het zelf. Ik ben daar nu elk jaar geweest en vind het elk jaar weer onwijs gezellig! Heerlijk genieten van warme chocolademelk of glühwein onder het genot van gezellige muziek van een Gospelkoor, Christmas Thé Dansant en een Christmas Sing Along. Ruim 80 leuke kerstkraampjes waar je doorheen kunt struinen en genieten van de mooiste verlichte laan van Nederland; het Lange Voorhout. In tegenstelling tot andere kerstmarkten is de Royal Christmas Fair The Hague gratis te bezoeken van 12 december t/m 23 december 2019. Bovendien is een bezoekje aan de Royal Christmas Fair The Hague kerstmarkt 2019 prima te combineren met een dagje winkelen in het centrum van Den Haag.  

Kerstmarkten 2019 tip 5; Kerstmarkt Dordrecht

Met ruim 200 kerstkramen is de kerstmarkt in Dordrecht een van de grootste kerstmarkten 2019 in Nederland. In het weekend van 13 tot en met 15 december 2019 kun je genieten van de meest sfeervolle kerstmarkt van Nederland. Je vindt er muzikale winterterrassen en met muzikale begeleiding van meerdere gospelkoren kun je heerlijk genieten van warme chocolademelk of glühwein. Ben je fan van de populairste kerstliedjes? Dan kun je aan het einde van de dag meezingen met moderne en klassieke kerstnummers tijdens de Christmas-sing-a-long. 

Kortom; geniet van diverse leuke en gezellige kerstmarkten in 2019.     

Written by