Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een voordeur?

Het is eindelijk zo ver, je hebt een nieuw huis gekocht. En nog zo’n leuk opknappertje ook. Je hebt al nieuwe vloeren gekocht, de muren een leuk likje verf gegeven, een mooie aanbouw besteld en het grondwerk gelegd voor de keuken en badkamer. 

Maar toch is er nog één ding waar je nog niet aan bent toegekomen: de voordeur. Een voordeur aanschaffen is namelijk niet iets wat je zomaar doet. Het zijn immers niet alleen maar jijzelf en genodigde die er naar moeten kijken, maar letterlijk iedereen die voorbij loopt. Dus hoe moet je te werk gaan bij de aanschaf? 

Match met de stijl van je huis

Als eerste, om maar met de deur in huis te vallen, is het van belang dat je deur matcht bij wie jij bent en wat je met jouw huis wilt uitstralen. Niks zo erg als een vloekende deur. Bekijk assortiment om erachter te komen wat voor deuren er allemaal zijn en in hoeverre ze bij jouw huis passen. Het is aan te raden niet alleen te letten op de kleur van je deur, maar ook op de stijl die het uitstraalt. 

Bij een klein rijtjeshuis zal een grote eikenhouten klassieke en bombastische deur immers niet zo goed passen. Beter zijn deuren die makkelijk op maat te bestellen zijn, goed te installeren zijn en dezelfde uitstraling bieden als jouw huis. Let daarnaast op het materiaal van de deur en in hoeverre dat past bij het materiaal van jouw huis. Daarnaast is het ten zeerste aan te raden hedendaagse trends te volgen. Kunststof ramen in een deur zijn de laatste trend en geven vaak net dat beetje extra uitstraling aan jouw deur. 

Let erop dat je niemand boos maakt

Daarmee komen we ook aan bij de volgende tip. Dat is om er zeker van te zijn dat jouw deur niemand anders boos maakt. Daarmee bedoelen we met name je buren. Zij wonen immers in dezelfde omgeving en in vele gevallen zelfs in hetzelfde rijtje als jou. Het is dan ook handig om jouw deur enigszins te laten lijken op de deuren van je beide naaste buren en de rest van de straat. Dan blijft iedereen blij.

Written by