Telefonisch optimaal bereikbaar zijn als onderneming

Wanneer je als ondernemer of bedrijf op vele plekken present wil zijn kun je met bepaalde handigheidjes dit een stuk makkelijker maken. Een goed voorbeeld hiervan is een lokaal zakelijk nummer. Misschien heb je hier nog niet eerder over nagedacht, maar er zijn talloze redenen waarom het handig kan zijn hierover te beschikken. We leggen hier exact uit waarom.

Waarom een lokaal zakelijk nummer?

Een telefoonnummer kan voor een bedrijf een belangrijk onderdeel van de uitstraling naar buiten zijn. Of het nu om klanten of eventuele opdrachtgevers gaat, vaak hebben deze redenen om net iets eerder vertrouwen te voelen wanneer ze zien dat een nummer uit de regio komt. Door een lokaal zakelijk nummer te nemen kun je als bedrijf, ook al kom je origineel ergens anders vandaan, dus makkelijk dit vertrouwen winnen.

Welke voordelen zijn er nog meer?

Een lokaal zakelijk nummer maakt het voor een bedrijf makkelijker al het telefonische verkeer zo in te delen als gewenst. Zo kunnen telefoontjes doorgeschakeld worden. Qua kosten scheelt het vaak ook. De instellingen van de nummers kunnen altijd weer worden aangepast waardoor je zelf de touwtjes altijd in handen houdt. Ook kunnen er bepaalde aanvullende functies worden gekozen zoals bijv. wachtmuziek als deze zijn gewenst. Hierdoor kun je nog meer kanten op.

In het hele proces kan nog veel meer tijd bespaard worden. Vaak is het bij kleine bedrijven zo dat een bepaald persoon veelal de telefoon aanneemt, ook al is lang niet ieder belletje voor deze persoon bestemd. Het nadeel is dat deze veel tijd kwijt is met het doorverbinden van mensen die al dan niet op kunnen nemen. Dit wordt met een lokaal zakelijk nummer ook gelijk verleden tijd. Een goede optie is om een keuzemenu in te voeren zodat alle telefoontjes direct bij de juiste persoon aan zullen komen.

Hoe kun je een lokaal zakelijk nummer regelen?

Bij meerdere aanbieders en gespecialiseerde partijen is het mogelijk om een lokaal zakelijk nummer te regelen. Zo kun je, wanneer je nog twijfelt, om uitgebreid advies vragen. Soms is dit wel handig, zeker wanneer je voor het eerst een lokaal nummer wilt gaan regelenVerschillende aanbieders betekent dat de tarieven ook kunnen verschillend. Daarom kan het nooit kwaad om de ene met de andere te vergelijken. Er kan zomaar een aardig verschil in de prijs zitten en teveel betalen is altijd zonde. Een onafhankelijk advies of goed vergelijken scheelt dan soms een heleboel op de totale prijs of het tarief per maand. 

Nationale nummers


In principe is alles mogelijk, dus ook de netnummers verbonden aan Rotterdam (010), Amsterdam (020) en Den Haag (070). Maar in sommige gevallen wil je je onderneming juist niet verbinden aan een specifieke regio. Welke opties staan er dan tot je beschikking?

Meest populair onder Nederlandse ondernemers merken bij Belfabriek zijn de 085 nummers. Dit netnummer hoort bij geen enkele Nederlandse stad en is dus landelijk. Deze is met name in trek bij IT bedrijven en ook webwinkeliers. De voordelen dit dit soort nummers kennen zijn onder meer:

– Vrijwel direct actief. Je kiest een mooi nummer uit en kunt deze vrijwel gelijk na vastleggen beginnen te gebruiken
– Is bereikbaar tevens voor buitenlandse bellers. Dit in tegenstelling tot 0800 en 0900 nummers.
– Geen (nieuwe) software of hardware voor nodig. Er zijn geen infrastructuur aanpassingen nodig. Dankzij hosted VOIP technologie kun je gewoon het 085 nummer gebruiken met huidige opzet en toestellen.
– Dezelfde kosten per minuut voor bellers als stad gebonden telefoonnummers

Vooral voor ZZP en MKB organisaties is een 085 nummer aanvragen een ideale oplossing.

Grotere bedrijven en corporaties kiezen vaak voor een 088 nummer. Deze kennen veelal dezelfde voordelen als de besproken 085 nummers. Het grote verschil is dat deze alleen toegekend worden in blokken van minimaal 100 telefoonnummers. Zodoende kan een onderneming in een klap vele nummers vastleggen voor bijvoorbeeld verschillende medewerkers in een nieuw filiaal of afdeling. 

Written by