Eten warm houden

Hoe kun je je eten warm houden?

Iedereen kent het wel: een etentje met vrienden. Je maakt een heerlijk voorgerecht, hoofdgerecht en een nagerecht. Je werkt vooruit en je wilt je eten het liefst warm serveren. Maar hoe hou je eten nou warm? In dit blog schrijf ik een paar handige tips over hoe jij je eten warm kunt houden. Zo dat jij alles mooi kan serveren terwijl het eten heet is.

Eten warm houden met chafing dishes

Een goede manier om je eten warm te houden is door gebruik te maken van chafing dishes. Hierin stop je het eten na het bakken of koken. Chafing dishes zijn mooie schalen die je gewoon op tafel kan zetten, maar je kan ze ook in de keuken laten staan. Het eten blijft lekker warm in deze schalen. Dit zorgt ervoor als mensen nog bij willen scheppen zij geen koud eten opscheppen. 

Dek de pan af om het eten warm te houden

Om het eten warm te houden kun je ook de pan afdekken na het koken of bakken. Door de pan af te dekken met aluminiumfolie hou je de hitte in de pan. Ook blijft de smaak behouden en droogt het eten niet uit. Je kunt het eten ook warm houden door de pan af te dekken met de deksel of een oud bord, beide opties zorgen ervoor dat het eten warm blijft en de smaak blijft behouden.

Verwarm je borden voor

Het eten blijft het lekkerst wanneer het warm is en blijft. Vooral bij een georganiseerd etentje is het zonde als het eten snel afkoelt. Om het geserveerde eten tot zijn recht te laten komen, kun je het beste je borden voorverwarmen. Je borden verwarmen kun je doen door ze even in warm water te leggen, ze een paar minuutjes in de magnetron te leggen of zet de borden een paar minuutjes in de oven. Let wel op dat de borden ovenbestendig zijn, anders is het zo zonde van het bord. Met warme borden hou jij het eten warm en genieten de mensen van een lekker warme maaltijd. 

Warm eten behoudt de optimale smaak

Je eten warm houden is belangrijk om de smaak vast te houden. Zodra het eten afkoelt kan de smaak wat flauwer uitvallen en dat is niet de bedoeling als je net lekker gekookt hebt. Het is daarom belangrijk om het eten na het bakken of koken direct warm te houden. 

Dus wil je de optimale smaak behouden en het eten warm lekker warm serveren maak dan gebruik van de bovenstaande tips. Hierdoor maak jij etentjes tot een succes.

Written by