Hoe kun je je huis goed beveiligen

Hoe kun je je huis goed beveiligen?

De donkere wintermaanden zijn weer aangebroken en dat is vaak een feestje voor inbrekers. Daarom is het super belangrijk om je huis goed te beveiligen met bijvoorbeeld een alarmsysteem. Daarnaast zijn er ook factoren van buitenaf waar je als huiseigenaar rekening mee moet houden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het slechte weer dat enorm veel schade aan je huis kan richten? Daarom geef ik je in dit blog een aantal tips waar je rekening mee kunt houden om je huis extra goed te beveiligen.

Tip 1; Plaats een bliksem beveiligingssysteem

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt om je huis goed mee te beveiligen, maar heb je weleens de enorme schade gezien aan bijvoorbeeld huizen na een blikseminslag? De schade bij onweer komt door de bliksemontlading en de gevolgen van een blikseminslag kunnen enorm zijn. Zo kunnen elektronische systemen kapot gaan, rieten daken kunnen gemakkelijk in brand vliegen en regelmatig hoor je ongelukken met dodelijke afloop. Zorg er daarom voor dat je je huis goed beveiligt met een bliksemafleider door de juiste bliksembeveiliging aan te plaatsen.  

Tip 2; Schaf een alarmsysteem aan

Hoe goed je alle deuren en ramen altijd controleert, het aanschaffen van een alarmsysteem is absoluut geen overbodige luxe om je huis goed te beveiligen. Wanneer je zo’n systeem hebt aangeschaft kun je dit kenbaar maken door een sticker op je voordeur te plakken. Dit schrikt inbrekers namelijk af, waardoor ze hopelijk jouw huis overslaan. Alarmsystemen zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo heb je bijvoorbeeld een bewegingsmelder waardoor je buitenverlichting aanslaat wanneer er iemand voorbij loopt, maar er zijn natuurlijk ook systemen met camera, waardoor alles wat er gebeurt opgenomen wordt. Het is natuurlijk maar net waar je naar op zoek bent. 

Tip 3; Investeer in slimme verlichting

Slimme verlichting is bijna niet meer weg te denken en daarbij doelen we dan op bijvoorbeeld de Philips Hue lampen. Er zijn natuurlijk ook nog andere merken die slimme verlichting verkopen, maar zelf zijn we fan van bovengenoemde lampen. Waar we voorheen een tijdschakelaar plaatste tussen de lamp en het stopcontact, kun je tegenwoordig heel eenvoudig je verlichting bedienen met je smartphone of chromecast. Sluit de verlichting aan, installeer de app en koppel je lampen aan je telefoon of chromecast. Vervolgens kun je heel eenvoudig je lampen bedienen met de Siri functie op je iPhone of met Google. Deze lampen zijn ideaal als je bijvoorbeeld op vakantie gaat om je huis goed te beveiligen! Stel de lampen in op diverse tijdstippen, waardoor het lijkt alsof je gewoon thuis bent. Een bijkomend voordeel; je hoeft voortaan niet meer op te staan om de lichten aan of uit zetten! Hoe fijn is dat. 

Lamp voor beveiliging

Tip 4; Ga voor een nieuwe deurbel

Een van de nieuwste snufjes op de markt is de deurbel met camera. Met zo’n deurbel heb je de mogelijkheid om via een beeldscherm mee te kijken om te zien wie er voor je deur staat. Hierdoor hoef je de deur nooit meer voor vreemden over te doen, omdat je via een intercom functie kunt praten met de persoon die voor je deur staat. Wil je liever niet opendoen? Vertel het hem dan. Een deurbel met camera is een goede manier om je huis goed te beveiligen. Daarnaast is dit natuurlijk ideaal als je een pakketje verwacht, maar je op dat moment niet thuis bent. Vertel de postbode waar hij het pakketje kunt achterlaten en haal na je werk het pakketje alsnog op.  

Beveiligd huis

Met bovenstaande tips heb ik je hopelijk een beetje op weg geholpen om je huis goed te beveiligen. Ben je geïnteresseerd om meer interieur blogs te lezen? Hoe je bijvoorbeeld een kunstkerstboom opzetten moet of hoe je meer sfeer met LED verlichting kunt creëren? Neem gerust een kijkje tussen mijn andere blogs!

Written by